Читај ми!

Несвакидашње лепоте Рзава - цвета етно-туризам у ариљском крају

Ариљски крај сваке године привуче велики број туриста. Уређене плаже Рзава, уз бројне садржаје, омогућавају уживање у природном амбијенту, а ових дана температура воде је, кажу туристи, око 22 степена.

Ариље нема градски базен, а једино такво купалиште налази се у Трешњевици, селу које због етно-туризма постаје све атрактивнија дестинација.

„Има их са свих страна, нашег порекла из Немачке из Аустрије, из Швајцарске. Сад тренутно имамо из Холандије, нашег порекла, тако. Нови Сад, највише Београд", рекао је Раде Митровић из етно-домаћинства „Митровић" у Трешњевици.

„Ово нема нигде као овде. Планина около, свугде шума, природа, а одмор и освежавајуће", додаје Ненад Костић из Катића.

И док неки потраже освежење у базену ушушканом у природни амбијент, већина ужива у рзавским плажама. Чистоћа бистре и прохладне планинске реке привлачна је свим генерацијама.

„Са четворо унука сам дошао. Хладна је вода за нас старије, а за ову децу није хладна. Они не излазе по цео дан из воде", каже Драгоје Зековић из Београда.

Такав природни амбијент поједине инспирише за тим билдинг на плажи „Боса нога".

„Моји запослени и ми салашари који живимо у равници понекад побегнемо негде. Није нам први пут да правимо тим-билдинг, али била нам је идеја да се мало макнемо из равнице. Ја сам имао срећу да сам овде наишао први пут пре шест, седам осам година. Упознао ове дивне домаћине и видео ово место које стварно одудара од свега, те сам мојим запосленима рекао идемо на тим-билдинг, нису чак ни знали где иду. Дошли смо прво у Гучу, тамо смо били синоћ, преспавали, онда смо данас аутобусом дошли овамо. А реакције су фантастичне, сад нико неће да иде назад на ручак, јер им се свима допало", изјавио је власник Салаша 137г Александар Самарџија.

Несвакидашњи провод крај Рзава младима је занимљив и због прилике да се освеже, или подигну атмосферу, али и да зараде.

„Чак и радим, пре пар дана сам подигао први пут у животу анцер. Тако да четири, пет дана сам и радио чак. Ми смо овде већ десетак година, тако да познајемо буквално сваки педаљ и реке и свих плажа. Али ова је посебна, по много чему", рекао је Милун Шуњеварић из Београда.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво