Читај ми!

Златибор - од пропланака, преко Гостиља, Стопића пећине, Ел Паса до гондоле за Торник

Летња сезона била је успешна пре свега за планине у ужичком крају. Најпосећенији и овог лета био је Златибор на коме је остварено 50 одсто више ноћења него у јулу и августу прошле године.

За неке због бег од градске вреве, за друге због природе и разноврсне понуде, у сваком случају, за хиљаде домаћих и страних туриста, Златибор је и овог лета био једини избор и најлепша дестинација за летовање.

И не само несвакидашња природа са десетинама километара обележених пешачких и бициклистичких стаза, већ и садржаји у центру и непосредном окружењу, понуду Златибора чине занимљивом за све генерације.

Од пропланка до пропланка, смењују се Гостиље са једним од највећих водопада у Србији, Рожанство са Стопића пећином, јединственом по својим украсима и бигреним кадама, али и Музеј „Старо село" у Сирогојну, и однедавно ЕЛ Пасо на Водицама, верна реплика града са Дивљег запада.

Али оно што овог лета, готово нико не пропушта, је вожња 9 км дугом, панорамском, Голд гондолом, која спаја центар са највишим врхом планине и СКИ центром Торник.

„Прошло је више од 190 хиљада људи за ових 9 месеци. Утисци људи су лепи, тако да је њихово задовољство и наше задовољство поготово што су резултати малтене дупло већи од очекиваних", рекао је Миломир Туцовић,извршни директор ЈП "Голд гондола'', Златибор

Са више од 90 одсто попуњених хотелских, и 85 одсто капацитета у приватном смештају, упркос пандемији, ову сезону туристички радници Златибора, сматрају успешном.

„Имамо разлога да будемо задовољни. Када то кажем, пре свега мислим на све локалитете који су заиста радили пуним капацитетом цело лето и туристичку сезону без иједног проблема. Летња сезона је била богата и за манифестације које смо на један безбедан и другачији начин организовали", рекао је Владимир Живановић, директор ТО Златибор.

Уз, надају се лепо време, и у наредном периоду, овде очекују око 15000 гостију у континуитету, викендом и знатно више.

Због природних чари али и онога што има у својој понуди, Златибор је посећен током целе године. Зато овде, после успешне летње, најављују и богату јесењу сезону. Са једне од најпосећенијих српских планина и најдуже панорамске гондоле.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво