Читај ми!

На Копаонику нема врелине, али драгуља природе има у изобиљу

Једино место у Србији где је током овог тропског таласа константно испод 30 степени је Копаоник. Свакако је и то један од разлога што на овој планини борави велики број гостију.

Док су градске улице од раних јутарњих сати скоро пусте, на падинама, али и највишим врховима Копаоника могу се у свако доба дана видети туристи који уживају у шетњама кроз нетакнуту природу и погледу који задивљује.

На Копаонику се у ово доба године беру гљиве, ужива се у боровницама, у дружењу и свему ономе што ова планина нуди.

„Панчићев врх, да се спустимо ка Ртњу на питу од боровница, па онда до Јарма па ћемо да видимо повратак какав ће бити“, наводи један туриста.

Пешачке туре са водичима до мало познатих драгуља природе организују се свакодневно.

Ненад Ратковић, из Националног парка Копаоник наводи да су најлепша места на Копаонику Јеловарник, један од највећих водопада у Србији, резерват Метође, а сваке суботе посетиоци могу жичаром до Небеских столица.

Садржаји у туристичком центру прилагођени су свим узрастима.

„Имамо такође и дечји камп. То су млади извиђачи који су у распону од шест до 12 година. Имамо и стреличарство, рент-а-бајк“, набраја Дејан Петровић из Авантура центра.

Задовољни су гости, али и они који од туризма живе

„Летња туристичка сезона је, могу вам рећи, одлична. У односу на прошлу годину, наравно, имамо мању посећеност зато што је прошле године због ковида земља била затворена, били су ту, али у односу на 2019. годину повећање је неких 30 одсто“, објашњава Дарко Јовановић из ЈП „Скијалишта Србије“.

„Ми смо данас на 100 одсто попуњености и следећа недеља је поприлично добра. Доста је наших, али доста имамо гостију из Русије, са Средњег истока“, каже Горан Ковачевић, директор хотела „Вајсрој“.

„С обзиром да су дани боровнице има доста људи, доста је већа посећеност, тако да има, има људи“, каже Ана Марија Максимовић из кафеа „Маглич“.   

Туристичка сезона је у пуном јеку, али и грађевинска и то у самом центру што према броју гостију и попуњености капацитета очигледно не утиче на добру посећеност.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво