Читај ми!

Вожња катамараном по Тамишу

Туристичка организација Панчева отвара нову сезону вожње катамараном по Тамишу. Вози се редовна тура до Преображењске цркве и светионика, а нова рута је до оближње Јабуке и Глогоња.

Од кад је 2017. године, по жељи грађана, купљен катамаран за Туристичку организацију Панчева, превезло се више од 10 хиљада путника. Туристи су заинтересовани да чују причу из историје Панчева, виде стара здања крај реке и обиђу јединствене светионике на ушћу у Дунав.

Да је све већа заинтересованост за наутички туризам говори и податак да на кеју има више од две хиљаде пловила. Понекад се десе и незгоде, а једну је недавно спречила екипа Туристичке организације.

„Било је невреме,дувао је јак ветар, откачио се брод, сва срећа није ударио у преводницу и капију, мада је оштетио поједина пловила", рекао је Никола Стоиљковић, директор Туристичке организације Панчево.

Град Панчево наставља улагања у наутички туризам.

"Мотори, који су били постављени на катамарану, нису били довољно јаки да би могли да испуне све захтеве за нове руте, које је Туристичка организација предложила, зато смо ми определили два милиона динара за два нова мотора, који су монтирани", истакао је Александар Стевановић, градоначелник Панчева.

Сваке године, пред почетак сезоне, Туристичка организација чисти Тамиш од ушћа до железничког моста.

"Имамо одређена стабла, која су преко зиме пала у пловни пут, то ћемо у сарадњи са Војводинашумама да очистимо, да извадимо И направимо проходност, како за наш катамаран, тако И за све остале суграђане", Никола Стоиљковић, директор ТО Панчево.

До почетка лета средиће се и градски кеј, биће реконструисане стазе, мобилијар и расвета. Уведена је тура до Јабуке и Глогоња, а у сезони ће радити и линија до купалишта Бела стена.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво