Читај ми!

Коштунићи, оаза мира и спокоја у срцу Шумадије

Викенд туризам доживео је експанзију у доба короне, а бројне породице већ планирају одмор на селу. У првом еко-селу у Србији, у Коштунићима код Горњег Милановца, овог пролећа тражи се кревет више.

Архитектонски подсећају на стара села, али вајати и чардаци на обали Чемернице заправо су модеран туристички комплекс у потпуности уклопљен у природно окружење. Посебна атракција је одмор у насељу направљеном од правих каца.

„Ово је нека оаза лијепа, оаза мира и спокоја и врло леп амбијент, врло лијепи објекти. Задовољни смо стварно смештајем“, каже Амир Гутић из Тузле.

„Ја сам по природи романтик. Ово је заиста сва моја очекивања превазишло. Предивно је, чисто, лепо, уредно, топло, романтично. Тако да стварно све најлепше могу да кажем о овом мјесту“, додаје Едина Гутић.

Коштунићи су по много чему јединствени, а сигурно су једино село са четири музејске поставке. Спој традиције и природних лепота маме госте у сувоборски крај, па ће неки од њих ускоро постати комшије. Али док не заврше изградњу куће у суседном селу бораве у том туристичком центру.

„Тако да смо ми као код своје куће значи овде кад дођемо, али сваки пут чека нас наша кућица угрејана, топла, лепа као код маме кад дођете буквално, тако да је прелепо, за сваку препоруку“, наводи Бранка Грковић из Лике.

Прво су еко-село у Србији у ком су озбиљно почели да се баве туризмом, а за успех је кажу најважнији домаћински и искрен приступ. Госте дочекују отвореног срца и потпуно спремни.

„И те како се трудимо да их дочекамо срдачно, да их увек дочекамо у чистим објектима, топлим кућицама. Да буде хране ове наше домаће у изобиљу, тако да људи углавном понесу одавде лепе утиске, надам се, и увек нам се радо врате“, каже Наталија Веселиновић из Туристичко-рекреативног центра „Момчило Чековић“.

И без обзира на то да ли се определе за викенд или дужи одмор, после боравка у сувоборском еко- селу сви су сагласни да су природа и добри људи лековити.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво