Дивља природа Копаоника оставља без даха

Туристички центри у Србији бележе велику посећеност. Број гостију на Копаонику је као у сред ски-сезоне. Прошлог викенда забележен је рекорд од 15.000 туриста и излетника. За предстојећи викенд тражи се место више.

Копаоник овог лета представља право откровење. Посебно за оне који га посећују искључиво зими.

Сва раскош и лепота „Планине сунца“ посебан су доживљај за велики број гостију који борави у туристичком центру.

Посетиоци који су и лети били на Копаонику кажу да највише воле да дођу због природе и прелепих предела, док су они који први пут долазе ван зимске сезоне пријатно изненађени.

Већ годинама на Копаонику промовишу летњу сезону и гостима нуде активан одмор.

„Копаоник је огроман и крије невероватне лепоте и дивљу природу која оставља без даха. Рецимо, само на три километра одавде је највећи водопад у Србији, водопад Јеловарник до кога је тешко стићи, али сваки корак до тамо је вредан када затекнете ту лепоту и енергију која вас ревитализује и дефинитивно враћа себи“, објашњава Ђорђе Михајловић, из Авантуристичког центра.

Има Копаоник још пуно тога, мало познатог што гости откривају: Семетешко језеро, плутајућа острва, светилиште, тресетиште.

Занимација за све узрасте  

Програми и туре прилагођене су свим узрастима. За малишане специјална школа извиђача.

„Имали смо постављање шатора, научио сам још и стреличарство, везивали смо чворове“, узбуђено прича један новопечени извиђач.

Задовољни су гости, али и хотелијери. Има и оних који нису радили лети, али сада су отворили своје објекте.

„Туристи из Србије, тј. туристичке агенције су изашле са понудом посебно планинског туризма за ову летњу сезону и ми смо одмах реаговали и изашли са понудом летњих капацитета и ето сви капацитети су попуњени“, наводи Невена Стричевић из хотела „Клуб А“.

Максималан напор у спречавању ширења вируса 

У хотелима и другим угоститељским објектима поштују се све мере заштите.

„Мислим да су се људи овде опустили, да су се забавили. Хотел генерално ради нормално, то не утиче на комфор госта, али просто неке садржаје морате заказивати“, истакао је Милорад Јанковић из хотела „Горски“.

Слађана Радић из хотела „Гранд“ каже да се мере против ширења вируса највише огледају у професионалном пречишћавању ваздуха у собама, озонизацији свих просторија, доступној заштитној опреми за госте и запослене и у строгим мерама када је у питању служење хране и пића.

Специфични услови за туризам, али и нетипична слика Копаоника овог лета која обећава да ће гости и убудуће, након короне пожелети лето проведу на овој планини.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво