Домаћи туристи откривају нове дестинације, тражи се кревет више

У појединим домаћинствима ваљевског краја, која су већ позната по доброј понуди у туризму, капацитети су већ резервисани и у септембру. Због пандемије, овог лета многи откривају нове туристичке дестинације за одмор у Србији. Зато се тражи кревет више у сеоским домаћинствима и на планинама.

Домаћинство Обрадовића у селу Подбукови подно Дивчибара, својом околином, гостпримством и домаћом храном, већ више од 10 година привлачи туристе широм Србије.

У тој оази нетакнуте природе уз две планинске реке, на мање од два сата вожње од Београда, овог лета одмарају се и нови гости.

"Четири дана ћемо овде да проведемо, а жао нам је што не можемо више јер је предивно. Деца су задовољна и амбијентом и храном, наравно, и свим овим амбијентом природним, са две реке, са два потока, дивно је. Стазе за шетњу безбедне, све у свему долазимо поново врло брзо", каже гост домаћинства.

Домаћини стално улажу и увек су пуни гостију, приметила је једна гошћа.

"То говори управо о томе да људи полако препознају потенцијале овог краја, да препознају домаћине који су љубазни, који су такви какви јесу и увек се овде враћају", каже она.

Због великог интересовања љубитеља природе, кампера, планинара, домаћинство Обрадовића постаје атрактивна дестинација за једнодневне туре кањоном Црне реке и дневни одмор, уз чувену кухињу домаћице Миље.

"Попуњеност је комплетна, до 15. септембра смо заузети. Немамо неке велике капацитете, зато планирамо да проширимо. Што се тиче једнодневних, капацитети су сваког викенда попуњени", наводи Миља Обрадовић.

Домаћинство Обрадовића, упркос проширеним капацитетима не може овог лета да угости све који би хтели да уживају у разноврсној понуди овог краја.

Зато се и у сезони обнављају поједини садржаји. Домаћини планирају да, уколико им се омогуће средства из повољних претприступних фондова, обезбеде услове за боравак још више гостију.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво