Читај ми!

Пронашли више од 90 звечарки испод куће у Калифорнији

Кажу да свака кућа има своју змију. Једна кућа у Калифорнији имала је „нешто“ више од тога. Прецизније, 90 и неку звечарку више.

Ал Вулф навикао је да наилази на једну или две змије испод објекта, али када је недавно дошао по позиву у једну кућу на северу Калифорније, није могао ни да претпостави да ће пронаћи више од 90 змија које се припремају за хибернацију.

Власница куће јесте у телефонском разговору напоменула да је видела више гмизаваца, али Вулф ипак није очекивао толики број.

Вулф, директор Службе за контролу гмизаваца округа Сонома, рекао је да се завукао испод планинске куће у Санта Роси и одмах пронашао звечарку, а онда још једну. И још једну.

Схватио је каква је ситуација, отишао по две канте, навукао дугачке заштитне рукавице и вратио се назад.

„Извлачио сам их скоро четири сата“, истакао је Вулф додајући да, када је кренуо на терен, помислио да ће то бити још један уобичајен случај.

Вулф је користио хваталицу за змије дугу 60 сантиметара да уклони 22 одрасле звечарке и 59 беба када је 2. октобра први пут посетио кућу у планинама Мајакамас. Од тада се вратио још два пута и прикупио још 11 змија.

Све змије су биле севернопацифичке звечарке, што је једина отровна врста змије настањена на северу Калифорније.

Вулф већ 32 године спасава змије и склања их из кућа у 17 округа. За то време 13 пута је уједен, видео их је на десетине на једном месту у дивљини, али никада испод куће.

„Знамо да је то место познато легло због малих змија и броја женки које сам пронашао“, објаснио је Вулф и додао да би до краја месеца требало да провери још једном да ли су „навратиле“ још неке змије испод куће у Санта Роси.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво