Читај ми!

Вујовић: Чистимо 200 тона историјског опасног отпада из ХИНС-а

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић обишла је данас у Новом Саду просторије ХИНС-а (Хемиjска индустрија Нови Сад) где је у току чишћење више од 200 тона историјског отпада, од чега највећи део чини опасан отпад.

"Локација на којој се налазимо представља еколошку бомбу у Новом Саду. Желим да захвалим грађанима који су нам писали и указивали на овај вишегодишњи проблем, покрајинском секретару за урбанизам и заштиту животне средине, као и градоначелнику Вучевићу на подршци", истакла је министарка Ирена Вујовић.

Такође је додала да је држава по први пут решена да историјски отпад сведе на нулто стање. У претходном периоду су чишћене локације парцијално, а сада ћемо да очистимо све што се налази у фабрикама широм Србије. Историјски отпад је махом настао у предузећима у стечају након 2000. године. Реч је и о опасном и неопасном отпаду, који у оба случаја неповољно утиче на животну средину и здравље грађана и зато нам је апсолутни приоритет да овај проблем решимо.

Министарка је рекла да је проблем историјског отпада присутан широм Србије и да ће се држава изборити да се трајно реше локације.

"У наредним месецима ћемо интензивно радити на томе. Чистићемо историјски отпад, а истовремено ћемо појачати контролу како би осигурали да се текући отпад правилно збрињава. Радићемо још више за чистију будућност генерација које долазе", истакла је министарка заштите животне средине Ирена  Вујовић.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво