Читај ми!

Грбави китови „хаотично“ кидишу на храну у водама Аустралије

У аустралијским водама, у близини Сафирне обале у Новом Јужном Велсу, снимљено је око осамдесет грбавих китова који се махнито боре за храну.

Како је навела др Ванеса Пирота, стручњак за китове, ова појава је веома ретка.

„Током прошле године први пут је документовано овакво понашање грбавих китова у аустралијским водама. Сада се догађај поновио скоро у исто време", истакла је др Ванеса Пирота.

Додаје, да је ова навика китова необична и да је треба истражити, како би се више сазнало о овим дивним животињама и еколошким променама.

У Аустралији је популаран туризам који укључује посматрање дивљих животиња. Бродови возе знатижељне туристе у огромним чамцима кроз аустралијске воде, а њихов водич Милер истиче да су се китови у потрази за храном приближили туристичком броду.

„Ови снимци могу да помогну у даљем истраживању начина живота грбавих китов. Могу да дају одговор да ли је Сафирна обала ново значајно подручје исхране ових животиња. Они се хране на овој локацији и одлазе поново на Антарктик", истакла је др Ванеса Пирота.

Број грбавих китова расте од како је забрањен лов на њих. Сваке године се популација ових животиња увећава за 11 процената.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво