Читај ми!

У Тексасу су тигрови омиљени кућни љубимци, али кад побегну...

Тексас има велику популацију тигрова, као еготичних кућних љубимаца широм државе и ништа није необично да улицама прошета тигар или се одмара на травњаку испред куће.

Иако су закони о егзотичним кућним љубимцима флексибилни, у Хјустону је забрањено држање тигрова као кућних љубимаца.

Уплашени грађани Хјустона снимили су бенгалског тигра како шета улицом у раним јутарњим сатима. Власник овог егзотичног љубимца није имао дозволу за чување тигра, па је побегао, што се види на снимку.

А види се и како полиција реагује на ову дивљу мачку, са упереним пиштољем ка тигру који лагано корача ка њима.

Према проценама Светског фонда за дивље животиње, у дивљини живи око 3.900 тигрова, што их чини угроженом и заштићеном врстом.

У Тексасу закон одобрава да тигар може да се чува као кућни љубимац, а по неким проценама у Тексасу живи од 2.000 до 5.000 тигрова.

Према извештају америчког државника из Остина из 2018. године, верује се да Тексас има највећу популацију тигрова на свету одмах после Индије.

Тексас захтева од власника да региструју своје тигрове код државе, али многи то не чине, а држава нема закон који забрањује приватно власништво над тигровима или другим егзотичним животињама. Држање тигра у Хјустону је кажњиво.

Покушај поседовања тигрова као кућних љубимаца у Тексасу више пута је довео до трагедије. Често залутају на ауто-пут, па настрадају.

Неки немарни власници своје кућне љубимце „држе" у малим кавезима, па Служба за заштиту животиња мора да их спасава. Пример је тигар Локи, који је 2019. године спасен из малог кавеза у Хјустону, где је према њему немарни власник лоше поступао. Данас је на ранчу у Даласу.

Ове дивље животиње представљају и опасност за становништво јер је током претходних година забележено неколико напада тигрова на децу са, нажалост, смртним исходом.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво