Читај ми!

„Најки“ планира да продаје половне патике

Компанија „Најки“ почела је да продаје половне патике у неким својим објектима, у оквиру напора да смањи количину отпада.

Иницијатива покренута ове недеље подразумева да ће одређене продавнице прихватати мало ношене патике или оне са производним грешкама, чистити их и дезинфиковати.

Тако припремљене патике биће продаване по умањеној цени.

Америчка компанија саопштила је да тренутно продаје ношене патике у осам продавница у САД, али планира да прошири акцију на још 15 локација до краја априла, а онда и ван Америке.

Одрживи развој је у све већем фокусу великих произвођача спортске опреме и модне индустрије, која је један од највећих загађивача на планети.

Велики брендови се утркују да се покажу као борци против климатских промена. Прошле године, „Адидас“ и „Олбирдс“ саопштили су да удружују снаге у стварању издржљивих патика чија производња производи најмањи негативни утицај на животну средину.

„Најки", са друге стране, циља да за 70 одсто смањи емисију штетних гасова до 2025. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво