Читај ми!

Забрањују продају мотора са унутрашњим сагоревањем 2035. године

Калифорнија ће до 2035. године постепено забрањивати продају мотора који сагоревају бензин, дизел, па чак и оних на хибридни погон, у склопу мера смањивања аерозагађења и борбе против климатских промена.

Гувернер те богате америчке државе Гевин Њусом потписао је извршну уредбу за коју тврди да је храбар корак ка борби против глобалног загревања.

Калифорнија већ деценијама има великих проблема са пожарима, али се стање погоршало протеклих неколико година.

Осим глобалног загревања, за које стручњаци објашњавају да је главни узрок погоршавања пожара, Њусом истиче и да ће забрана аутомобила са унутрашњим сагоревањем допринети бољем квалитету ваздуха.

„Деценијама дозвољавамо да аутомобили загађују ваздух који удишу наша деца и породице. Грађани заслужују аутомобиле због којих њихова деца неће добијати астму“, рекао је гувернер.

Због тога, за 15 година у Калифорнији неће моћи да се продају аутомобили који испушта штетне гасове, додао је Њусом.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво