Mистериознa смрт коза на острву у Варшави

Пољска полиција истражује смрт коза које су власти у Варшави, послале на острво на реци Висли, како би обрстиле грмље и тако омогућиле птицама станиште на којем би могле да се гнезде.

Особа која је посетила острво прошле недеље обавестила је екологе да је тамо затекла много лешева тих животиња, преноси АП. 

Полиција је на острву нашла десет лешева коза, који су одмах закопани, док је 30 животиња нађено у веома лошем стању.

Како се наводи, човек који је требало да пази на стадо изјавио је да је бацио неколико лешева у реку, по упутствима власника животиња.

С друге стране, еколози упозоравају на потенцијалне опасности за здравље људи.

Портпаролка градске скупштине Ева Рогала рекла је да ветеринари још нису утврдили узрок смрти животиња, а да власти покушавају да ступе у контакт са власником стада.

Око 60 коза и оваца са приватне фарме послато је прошле године на острво на северу Варшаве да би помогло контроли тамошње бујне траве и грмља, што је била препрека речним птицама да свијају гнезда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво