Читај ми!

Вештачка интелигенција управљаће подацима помоћу аутономних, мулти-клауд оптимизованих решења

Веритас Технолоџис, лидер у управљању подацима у мулти-клауд окружењима, најавио је покретање нове технологије како би омогућио своју стратегију око клауд-оптимизованог аутономног управљања подацима (АУП), који ће поједноставити начин управљања подацима предузећа и аутоматизовати заштиту од претњи, попут ренсомвера.

НетБекап упреже снагу вештачке интелигенције (АИ) и хипер-аутоматизације зарад самоодрживости, самокориговања и самоизлечења у мулти-клауд окружењима.

Веритасова КлаудСкејл технологија нове генерације водеће НетБекап архитектуре, модернизоване за рад у размери веба, поткрепљује ову вест. Ова најмодернија технологија биће доступна са најновијом верзијом водећег НетБекап софтвера компаније Веритас, која је такође лансирана истом приликом.

„Убрзана дигитална трансформација и усвајање облака пружају погодности предузећима широм света. Међутим, здружени саветник америчких, британских и аустралијских безбедносних служби, објављен овог месеца, истакао је да хакери повећавају утицај својих напада ренсомвером тако што циљају цлоуд сервисе и податке“, каже Грег Хјуз.

Ова стратегија објашњава како да решимо тај изазов, почевши од алата доступних данас, који ће помоћи да се смање отисак компаније у облаку и трошкови, да подаци буду безбедни од ренсомвера и утре пут ка аутономном управљању подацима.

Та технологија биће темељ за спровођење ове стратегије. Она испоручује контејнеризовану, програмибилну и АИ погоњену архитектуру микро-услуга која пружа аутономне, обједињене услуге управљања подацима у било ком облаку.

Предности ове технологије се први пут остварују лансирањем НетБекап верзије 10, који користи технологију за испоруку нижег ТЦО-а, повећане ефикасности и побољшане безбедности у мулти-клауд окружењима.

„Организацијама је лако да заврше са таписеријом решења за заштиту података у облаку, где су појединачна радна оптерећења и апликације распоређене од стране нових функционалних доносилаца одлука и управљане помоћу силоса“, каже Kристоф Бертран, директор праксе у ЕСГ-у.

Међутим, временом се то сабира, стварајући стално растући трошак и оптерећење за управљање које брзо постаје неодрживо при повећању размера. Да би се то избегло, предузећима је потребно дугорочно решење које може да помогне да се смањи отисак њихове резервне копије у облаку и аутоматизује његово управљање.

Веритас сматра да може да реши изазове предузећа док се баве количином и разноврсношћу радних оптерећења и података којима би требало да управљају, кроз аутоматизациу токова посла за управљање подацима.

Планира будућност у којој је њена технологија у стању да аутономно алоцира, оптимизује и поправља услуге управљања подацима, истовремено оснажујући крајње кориснике да омогуће самоуслужну доступност заштите и опоравка података, ослобађајући ИТ особља како би се усредсредили на стратешку и трансформациону активност.

„Број различитих облака, СааС апликација, платформи и алата које користимо брзо расте, излажући наше податке широм широког и разноврсног пејзажа. Наш ИТ тим мора стално да предвиђа и ручно решава изазове које ово ствара, пре него постану финансијска и инфраструктурна оптерећења“, каже Евертон да Kоста.

Дугорочно решење не може бити једноставно проширење нашег ИТ окружења, већ развијање нашег приступа на интелигентан начин, тако да се аутономно прилагођава нашим све сложенијим инфраструктурним потребама.

Веритасова визија за вишеструко оптимизовано управљање подацима поравнава се са њиховим циљевима и помоћи ће да осигурају да спремност за све предстојеће изазове. 

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво