Да ли играње компјутерских игара помаже бољем функционисању мозга

Како побоњшати рад мозга, како што лакше и брже учити те савладавати нове и нове препреке које нам се у животу јављају, само су нека од питања на која научници покушавају да пронађу одговоре.

Људска чежња да све урадимо брже и лакше води нас ка томе да проналазимо различите тренинге или вежбе за наше боље ментално функционисање.

Тако се неретко, у часописима ,појављују предлози за различите компјутерске игрице , које уколико редовно играмо , побољшавају наше когнитивне способности. Сваке године у свету, креирају се нове игре а та индустрија зарађује милијарде долара годишње . Све што је питање људског здравља , тако и менталног ,подлеже разматрању и провери. Тестови који су до сада рађени обухватали су само појединачне случајеве или мање групе људи. Зато су психолози пришли другачијем и темељнијем испитивању.

Група научника, психолога радила је истраживање које је обухватило 1000 учесника. Радили су различите игре и тестове и то у периоду од 5 година.

Током испитивања праћена је њихова пажња, меморија, способност закључивања и планирања.

Истраживање је показало да заправо не постоји веза између различитих вежби за мозак и когнитивних способности. Према речима аутора, овај рад треба да допринесе бољем сагледавању когнитивних способности код људи, без обзира на њихову доб. Резултати рада објављени су у чувеном " Часопису експерименталне психологије."

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво