Караван за климу 3.0

Караван за климу је пројекат који је 2018. године осмислио Француски институт у Србији, а који се ове године реализује у партнерству са Центром за промоцију науке и уз подршку Делегације Европске уније у Србији и Канцеларије Програма Уједињених Нација за развој у Србији.

Повезујући на борбу против климатских промена и заштиту биодиверзитета, Караван за климу 3.0 има за циљ подизање свести грађана о значају упознавања и идентификовања заштићених врста на територији Србије.

Овогодишње издање пројекта обухвата педагошку изложбу која представља јавности различите глобалне последице климатских промена (топљење поларних ледених капа, пораст температуре и ацидификација мора, екстремни климатски феномени, као што су пожари) са директним утицајем на биолошку разноврсност. Изложба такође представља инвазивне врсте, високопланинска станишта, влажна станишта и биодиверзитет градова, нудећи одговоре на питање како допринети очувању биодиверзитета.

Изложба је употпуњена интерактивним експонатима које је осмислио Центар за промоцију науке, али и Кутком за друштвене мреже који је сачинила Канцеларија Програма Уједињених нација за развој, у Србији. Публици ће такође бити доступна и селекција француских краткометражних филмова са истом тематиком и преводом на српски.

Фокусиран на младе, пројекат има за циљ њихово активно укључивање у борбу за очување биодиверзитета, те ће у сарадњи са домаћим инфлуенсерима бити реализован и видео изазов на друштвеним мрежама. Марија Страјнић, дизајнерка бренда ЛОВЕРС, придружила се бројним партнерима пројекта креирала лимитирану серију мајица „Караван за климу" од органског памука, које ће носити волонтери који учествују у пројекту као аниматори. Како би се испуниле све потребне заштитне мере у складу са тренутном здравственом ситуацијом, волонтерима ће на располагању бити и вишекратне заштитне маске од памука.

Званично отварање изложбе биће 29. септембра 2020. у 11:30 у Официрском дому у Нишу.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво