„Значај примењених истраживања за развој науке и решавање проблема праксе у савременом друштву“

„Значај примењених истраживања за развој науке и решавање проблема праксе у савременом друштву“ назив је међународне научне конференције која ће бити отворена данас у Српској академији наука и уметности у Београду, с почетком у 10 сати.

На скупу ће учествовати угледни методолози из Србије, Kине, Русије, Италије, Бугарске, Хрватске, Азербејџана, Босне и Херцеговине, Судана, Македоније и Црна Горе.

Циљ конференције је, између осталог, да се на аргументован и критички начин укаже на значај примењених истраживања за развој науке и решавање проблема праксе у савременом друштву, као и да упозори на последице неадекватних примењених истраживања и штетности квазинаучних сазнања по развој савременог друштва.

Како је истакнуто, потребно је научној и широј друштвеној јавности, посебно одговорним за научноистраживачку делатност, скренути пажњу на потребу за примењеним дијагностичким и прогностичким истраживањима без којих нема објективних, научно - истинитих сазнања.

Отуда је потребно критички сагледати место, улогу и значај методологије друштвених наука и посебних методологија унутар њих у конципирању и вођењу примењених истраживања у пољу друштвено-хуманистичких наука.

Генерални покровитељ и суорганизатор конференције је Академијски одбор за биомедицинска истраживања САНУ, уз Институт за Српску културу из Приштине, привремено измештен у Лепосавић и Пословни и правни факултет Универзитета Унион „Никола Тесла“ из Београда.

Медијски покровитељ је Удружење новинара Војводине, а конференцију је подржало Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво