Где има највише студената медицине и у којој држави се највише чита?

Студије показују да већину студената у Ирану чине жене - око 65 одсто. Према броју нових продатих књига годишње, Велика Британија заузима прво место на свету.

Према статистици Уједињених нација, у 2006. години, Иран је према броју писмених заузимао високо девето место у свету. Данас је у тој држави 82% писмених (укључујући и номадска племена), а тај проценат износи 97% међу младима узраста од 15 до 24 године, без обзира на пол.

Иран има 3,7 милиона студената, од чега чак милион студира медицину. Око тридесет одсто студира инжењерске и техничке науке, што је један од највиших процената у свету. Према студији рађеној 2011. године, већину студената у Ирану чине жене – око 65%.

У Грузији се најчешће посећују библиотеке

Да ли сте се некада запитали који народ на свету највише чита? Према НОП - светском културном индексу, највише читају – Индуси. Један Индус проведе просечно 10 сати и 42 минута недељно читајући. На другом месту је Тајланд, са 9, 24 сата по становнику а следи Кина са осам сати читања недељно. САД се налазе на 22. месту. Просечни Американац недељно читајући проведе пет сати и 42 минута.

Према подацима које је објавио УНЕСКО, према броју нових продатих књига годишње, Велика Британија заузима прво место са 206 000 продатих књига. Следе САД, Кина, Немачка и Шпанија.

Када је реч о књигама доступним из библиотеке, на првом месту је Грузија са више од шеснаест књига на 1 000 становника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво