Читај ми!

Не могу на трајект - Норвежани не превозе електричне и хибридне аутомобиле због безбедности

Норвешка бродска компанија „Havila Krystruten“, једна је од две компаније које плове између градова Бреген и Киеркенес. Поред превоза путника и робе овај велики брод-трајект превози и возила.

Како се наводи у званичном саопштењу из компаније, више неће бити транспорта електричних возила на трајектима компаније због безбедности. Транспортоваће се само возила која имају моторе са унутрашњим сагоревањем. Одлука је донета после анализа ризика за безбедност путника.

Страх од пожара на бродовима је повећан након недавног инцидента на Атлантику када је на броду "Felicity Ace"  на коме је избио пожар. Тај брод превозио је аутомобиле са батеријама, за које се сумња да су изазвале пожар.

„Забрана је настала након сигурносних процена, а извештај анализе ризика показује да ће наши системи и посада моћи да се изборе са могућим пожаром на возилима која користе фосилна горива. Могући пожари на електричним, хибридним возилима захтевали би подршку са копна или ван брода. Све ово би могло да угрози људске животе", истакао је Бент Мартини, генерални директор компаније.

У Норвешкој која је и највећи купац електричних возила на свету ова одлука донела је проблеме. Из бродске компаније су навели да је транспорт возила веома важан, па ће у наредном периоду истражити начине и могућности за смањење ризика транспорта електричних возила.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво