Читај ми!

Ажурирајте своје „ајфоне“ и „ајпеде“, Епл открио сигурносну рупу у систему

„Епл“ је открио безбедносну рањивост код бројних моделе „ајфона“, „ајпеда“ и рачунара „Мек” која потенцијално омогућава хакерима да преузму потпуну контролу над уређајима.

Компанија је саопштила да је „свесна да је овај проблем већ можда био активно искоришћаван“. „Епл“ је још у среду објавио два безбедносна извештаја о томе, али нису били широко медијски пропраћени, наводи британски Гардијан.

Уређаји који су погођени овим безбедносним ризиком су „ајфони 6 Ес“ и новији модели, „ајпеди“ пете генерације и новији, сви „ајпед про“ и „ајпед ер 2“ модели, као и „Мек“ рачунари са оперативним системом „монтереј“.

Стручњаци саветују кориснике да што пре ажурирају поменуте уређаје.

Из „Епла“ су објаснили да рупа у безбедносном систему омогућава хакеру да преузме пуну контролу уређаја као администратор, каже Рејчел Тобак, извршна директорка "SocialProof Security".

Они који би требало да буду посебно пажљиви и што пре ажурирају софтвер су људи у јавном простору, попут активиста и новинара који би могли да буду мете софистицираних хакерских напада.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво