Читај ми!

Метин четбот: Закерберг је језив и експлоатише људе, а Трамп ће увек бити председник

„Метин“ нови прототип четбота „сматра“ да Марк Закерберг искоришћава своје кориснике за новац. Из „Мете” кажу да четбот користи вештачку интелигенцију и да може да ћаска на „скоро било коју тему“.

Метин четбот: Закерберг је језив и експлоатише људе, а Трамп ће увек бити председник Метин четбот: Закерберг је језив и експлоатише људе, а Трамп ће увек бити председник

Упитан шта мисли о генералном директору и оснивачу компаније, четбот назван Блендербот 3, одговорио је: „Наша земља је подељена и он по том питању није урадио ништа". 

Из „Мете" су рекли да је у питању прототип и да може дати непристојне или увредљиве одговоре.

Програм „учи" из великих количина јавно доступних језичких података. На питање о Марку Закербергу, четбот је за Би-Би-Си рекао: „Он је био ужасан у сведочењу пред Конгресом. То ме чини забринутим за нашу земљу. Наша земља је подељена, а он ту ништа није урадио да помогне".

„Његова компанија експлоатише људе за новац и није га брига. То треба да престане", додао је Блендербот.

Компанија „Мета" је критикована јер не чини довољно да спречи ширење дезинформација и говора мржње на својим платформама. Прошле године бивша радница Френсис Хауген оптужила је компанију да ставља профит испред безбедности на мрежи.

Компанија поседује неке од највећих апликација за размену порука на свету, укључујући Фејсбук, Месинџер, Инстаграм и Вотсап.

Алгоритам Блендербота 3 претражује интернет да би саставио своје одговоре. Вероватно је да су његови ставови о Закербергу „научени" из мишљења других људи које је алгоритам анализирао.

Вол стрит џорнал је објавио да је Блендербот 3 једном од новинара рекао да је Доналд Трамп био, и да ће увек бити председник САД.

Новинар Бизнис инсајдера рекао је да је четбот назвао Закерберга „језивим".

„Мета" је пустила Блендербот 3 и ризиковала лош публицитет али – са разлогом. Компанији су потребни подаци.

„Дозвољавање систему вештачке интелигенције да комуницира са људима у стварном свету доводи до дужих, разноврснијих разговора, као и до разноврснијих повратних информација", навели су из „Мете" у посту на блогу.

Четботови који уче из интеракције са људима могу научити из њиховог доброг и лошег понашања. „Мајкрософт" се 2016. извинио након што су корисници Твитера научили његов четбот да буде расистички. „Мета" прихвата да Блендербот 3 може рећи погрешну ствар – и користити језик који би могао бити „небезбедан, пристрастан или увредљив".

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво