Читај ми!

Виртуелна некретнина продата за рекордних 2,4 милиона долара

„Дисентраленд“ (Decentraland) је продао део виртуелне некретнине у онлајн свету за рекордних 2,4 милиона долара у криптовалути, саопштили су крипто инвеститор Tokens.com (COIN.NLB) и „Дисентраленд“.

Дисентраленд је онлајн окружење – познато и као „метаверзум“ – где корисници могу да купују земљиште, посећују зграде, шетају около и упознају аватаре других људи.

Оваква окружења су постала популарна посебно због пандемије која једовела до тога да људи проводе више времена на мрежи.

Интересовање је посебно порасло прошлог месеца када је „Фејсбук“ променио име у „Мета“ најављујући да ће се компанија усмерити на развој производа виртуелне реалности за метаверзум.

Дисентраленд је специфичан тип метаверзума који користи блокчејн. Земљиште и други предмети у Дисентраленду се продају у облику незаменљивих токена (НФТ), неке врсте крипто имовине.

Крипто ентузијасти тамо купују земљиште као шпекулативну инвестицију, користећи „Дисентралендову“ криптовалуту МАНА.

Подружница Tokens.com-а, под називом „Метаверсе груп“, купила је у понедељак део некретнина за 618.000 МАНА, што је у то време износило око 2.428.740 долара, објавио је портпарол „Дисентраленда“.

Како је наведено, ово је највиши износ који је плаћен за куповину парцеле на виртуелној платформи. Земљиште се налази у „улици“ Фешн стрит на мапи Дисентраленда, а из Тokens.com-а наводе да ће је користити за одржавање дигиталним модних догађаја и продају виртуелне одеће за аватаре.

Састоји се од 116 мањих парцела, свака површине пет виртуелних квадратних метара.
Ендрју Кигуел, извршни директор Tokens.comа је навео да ће ова имовина бити додатак оној коју већ поседује „Метаверс груп“.

У јуну је парцела виртуелног земљишта у Дисентраленду продата за 1.295.000 МАНА, што је у то време вредело 913.228 долара. Купци су изградили виртуелни тржни центар за продају дигиталне одеће, међутим, како Ројтерс наводи, ову локацију до сада није посетио ниједан купац.

Иначе вредност криптовалуте МАНА је веома променљива. Према подацима „Коинбејса“, порасла је нагло, за око 400 одсто, овог месеца после промене имена „Фејсбука“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво