Читај ми!

Илон Маск се консултује са својим пратиоцима на Твитеру око продајe акција "Тесле"

Извршни директор Илон Маск питао је у анкети својих 62,5 милиона пратилаца на "Твитеру" да ли треба да прода 10 одсто својих акција „Тесле“.

Маск је рекао да ће се придржавати резултата анкете коју је твитовао, ма какви они били. „Много се у последње време причао нереализованим добицима као средству за избегавање пореза, па предлажем да продам 10 одсто мојих Теслиних акција", написао је Маск у твиту позивајући се на „порез на милијардере" који су предложиле демократе у америчком Сенату.

Анкета је добила преко 700.000 одговора у једном сату откако је објављена, при чему је скоро 56 одсто испитаника одобрило предлог за продају акција.

Масково учешће у "Тесли" достигло је око 170,5 милиона акција од 30. јуна, а продаја 10 одсто његових акција износило би близу 21 милијарду долара према прорачунима.

Аналитичари кажу да ће он ионако морати да прода значајан број акција да би платио порез, јер ће велики број  истећи следеће године.

Коментари од Маска долазе после предлога у америчком Конгресу да се опорезује имовина милијардера, како би се помогло у плаћању социјалног и климатског програма председника Џоа Бајдена.

Маск је један од најбогатијих људи на свету и власник неколико футуристичких компанија, укључујући „Спејсикс" и „Неуралинк". Он је раније критиковао порез на милијардере на Твитеру.

„Имајте на уму да нигде не узимам готовинску плату или бонус. Имам само акције, тако да је једини начин да лично платим порезе да продам акције" рекао је Маск на Твитеру.

Чланови одбора „Тесле", укључујући мајку Илона Маска, Кимбал, недавно су продали акције произвођача електричних аутомобила. Кимбал Маск продала је 88.500 Теслиних акција, док је колега, члан одбора Ира Ихренпрајс продао акције вредне више од 200 милиона долара.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво