Читај ми!

Биткоин и његов нови рекорд - вреди више од 65.000 долара

Данас је вредност биткоина забележила највећи ниво и постигнут је нови рекорд: премашен је ниво од 65.000 долара.

Биткоин је накратко скочио изнад 65.000 долара, дан након што је финансијски инструмент намењен тој јединици дебитовао на Њујоршкој берзи.

Bitcoin Strategy ETF, нови берзански фонд повезан са биткоином, повећао је своју вредност  за скоро пет одсто у првом дану трговања, у уторак.

Фонд би требало да буде приступачније средство за главне инвеститоре и стога би могао додатно подстаћи трговање криптовалутама.

„Постоји могућност да би утицај лансирања ЕТФ-а већ могао да се процени, а могли бисмо да видимо неку врсту реакције – Купи гласине, продај чињеницу у данима који су пред нама", приметио је аналитичар Фавад Разакзада.

Познат по нестабилности, биткоин би такође могао лако да обори нови рекорд, пре него што се потенцијално попне и на 70.000 долара, додао је Разакзада.

Највећа светска криптовалута по тржишној капитализацији порасла је за више од 2 одсто, на 65.607,92 долара, надмашивши ранији рекорд од 64.899 долара који је поставила средином априла.

Вредност биткоина достигла је историјски висок ниво и средином фебруара, када је вредео више од 51.000 долара. Оваква експанзија његове вредности уследила је после најаве великих компанија, попут Тесле и Мастеркарда, да ће подржати криптовалуте. 

Оптимистичне изјаве инвеститора и милијардера Пола Тјудора Џонса подигле су расположење на тржишту и утицале на раст вредности биткоина.

„Мислим да ће криптовалуте бити одлична заштита од инфлације, сасвим је јасно да биткоин у овом тренутку води у утакмици са златом...", рекао је Џонс гостујући на CNBC.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво