Читај ми!

Бизарна процена штете пробе нове америчке ракете: Угинуће 4 пужа и 90 шкољки

Америчко ваздухопловство упозорило је да би тестирање нове из ваздуха лансиране хиперсоничне ракете могло да убије 4 пужа и 90 шкољки на атолу планираном за пробу. Чудно прецизна процена утицаја теста новог оружја још је бизарнија ако се има у виду да се ради о оружју које ће моћи да носи конвенционалне и нуклеарне бојеве главе способне да произведу масовно уништење.

Тест ваздушно лансираног „оружја рапидног одговора“ (ARRW) планирано је за наредни месец, најавио је генерал Тимоти М. Реј. Биће обављен на једном од атола Маршалских острва где ће хиперсонични пројектил завршити свој лет.

Атол је дом многих угрожених врста, па је Штаб за нуклеарно оружје у ваздухопловној бази Киртланд направио бизарно прецизну процену утицаја тестирања нове ракете инсистирајући да неће начинити велику штету.

„До 4 пужа може да погине у проби и до 90 шкољки“, наводи се у документу.

Осим тога, процењено је да ће проба имати утицаја на колоније корала, као и да би ударни таласи од ракете могли да повреде или убију 108 грбавих усњача, угрожене врсте рибе око атола.

Наводећи још неке негативне последице тестирања, у документу се закључује да нови ракетни програм неће имати значанијег утицаја на околину, животиње или људе.

Прилично храбар закључак када се има у виду да се ради о напредном хиперсоничном пројектилу, способном да носи конвенционалне и нуклеарне бојеве главе.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво