Читај ми!

И после пандемије запослени у Фејсбуку ће моћи пуно радно време да раде на даљину

Компанија Марка Закерберга одлучила је да појача своју политику флексибилног рада и најавила запосленима у „Фејсбуку“ да од 15. јуна радници на свим нивоима пуно радно време могу да раде на даљину.

У компанији „Фејсбук“ до сада су само запослени на одређеним нивоима и са дужим радним стажом имали право да затраже аранжман рада на даљину, а ова правила су се разликовала међу различитим организационим јединицама, објашњава за Си-Ен-Би-Си (CNBC) портпарол „Фејсбука“.

Запослени који се определе да трајно раде на даљину и преселе се на другу локацију, могу очекивати да ће им зарада бити усклађена са тржишним ценама, како је најавио извршни директор Марк Закерберг још прошлог лета.

За запослене чији рад захтева присуство у канцеларији, компанија препоручује да на посао долазе бар половину радног времена, а у догледно време ће им бити дозвољено да раде по хибридном распореду.

Компанија планира да своје канцеларије у Америци до септембра отвори са капацитетом од 50 одсто како би до октобра омогућили потпун повратак онима који то желе.

Такође, најавили су да ће до краја 2021. године запослени имати на располагању 20 радних дана за рад на даљину, све док имају одобрење.

Запосленима који су заинтересовани за пресељење и рад из иностранства, компанија ће временом омогућити рад на даљину и преко међународних граница. Од 15. јуна „Фејсбук“ ће обезбедити услове за рад на даљину онима који се из Сједињених Држава преселе у Канаду. Они који буду желели да се преселе у Европу, на Блиски Исток и Африку моћи ће да раде на даљину преко централе у Уједињеном Краљевству, уз дозволу која ће зависити од њихове позиције и начина рада њихових тимова. Раније су ови услови били дозвољени само у сврху регрутације нових кадрова и пружања техничке подршке.

„Фејсбук“ планира да прошири локације одакле ће моћи да се ради на основу интересовања запослених и на основу тога у којим деловима света имају своје пословнице.

Портпарол компаније је у изјави за Си-Ен-Би-Си додао и да „Фејсбук“ стално преиспитује своју политику флексибилног рада, користећи „податке утемељене на истраживањима“.

Најаве из „Фејсбука“ о флексибилним условима рада стижу непосредно пошто је извршни директор „Епла“ Тим Кук објавио да ће запослени од септембра морати да се врате у канцеларију три дана недељно – понедељком, уторком и четвртком.

„Епл“ ће запосленима понудити и могућност да, уколико им претпостављени одобри, две недеље раде од куће.

Многи запослени у „Еплу“ су се већ побунили против овог потеза, како је објавио портал The Verge, и затражили могућност да сви који желе, наставе да раде на даљину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво