Читај ми!

Илон Маск: "Старлинк" интернет наручило пола милиона људи

Компанија“ SpaceX“, ниже успех за успехом и наставља да развија свој план истраживања свемира и пружања бољих интернет услуга корисницима. Оснивач Илон Маск потврдио је да је примљено 500.000 поруџбина за коришћење "Старлинк" интернета. То указује на чињеницу да су људи спремни за услуге бржег интернета.

Недавно је „SpaceX", лансирао нових 60 сателита своје мреже, а помоћу капсуле "Crew Dragon", са Међународне свемирске станице вратили су се астронаути на Земљу, после своје шестомесечне мисије у свемиру.

Илон Маск истиче да је његова услуга сателитског нтернета Старлинк примила 500.000 резервација унапред и да не очекује техничке проблеме који би ометали задовољавајућу потражњу.

„Једино ограничење је велика густина корисника у урбаним срединама. Још већи изазов је када будемо имали мрежу од неколико милиона корисника", рекао је Маск.

Компанија „SpaceX", није одредила датум покретања услуге "Старлинк", али комерцијална услуга вероватно неће бити понуђена током 2021. године као што је раније било планирано.

Америчка Савезна комисија за комуникације одобрила је прошлог месеца план компаније за размештање неких сателита "Старлинк-а" на нижу земаљску орбиту, да би се добило на квалитету конекције, јер је "Старлинк" мрежа фкусирана да омогући интернет везу корисницима из удаљених делова света.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво