Израелци прерадили луксузни бизнис авион у најмодернију шпијунску летелицу

Израелско ваздухопловство добило је нови шпијунски авион „Орон“, који се сматра најнапреднијом летелицом те врсте на свету, пише израелски лист „Харец“.

Нови авион биће део 122. ваздухопловне ескадриле. Летелица је модификовани „галфстрим Г550 бизџет“ опремљен технологијом вештачке интелигенције, познат по изузетним летачким способностима и ниским трошковима одржавања.

Авион у себи носи напредан радарски систем који је развила компанија "Israel Aerospace Industries", као и друга напредна оруђа за прикупљање информација што му омогућава да то ради у свим временским условима и под било каквом видљивошћу.

Осим тога, осмишљен је тако да израелском ваздухопловству даје свеобухватну слику околине у стварном времену, укључујући и мапирање положаја непријатељских копнених јединица.

Развој летелице трајао је осам година, уз заједнички напор Министарства одбране, израелске војске, ваздухопловства и обавештајне службе.

„Орон“ би требало да омогући комбинованим војним снагама да буду ефикасније, прикупљањем ситуационих информација и истовремено их стављајући на располагање различитим родовима војске, било да су у питању копнене снаге, морнарица или ваздухопловство.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво