Читај ми!

Има ли привреда бољег слугу од интернета?

Читаву прошлу годину обележила је глобална криза која је негативно утицала на привреду. Пандемија и даље траје, али нас је турбулентна 2020. ипак научила неким лекцијама и наоружала искуствима која можемо да применимо у овој – години која не обећава да ће бити мање турбулентна од претходне.

Неретко кризе погурају напредак у одређеним областима, па је тако и ова убрзала дигитализацију и подстакла владе и привреде широм света да у кратком року ставе бројне дигиталне сервисе у употребу. Кључ дигитализације је, наравно, интернет.

Годину дана након проглашења ванредног стања у Републици Србији због пандемије која је оковала и скоро зауставила свет, време је да се рекапитулира улога оног што је омогућило да се ствари ипак крећу – интернета.

Интернет као слуга и господар током пандемије коронавируса тема је око које је конципиран програм овогодишње конференције ДИДС (Дан интернет домена Србије). Конференција коју од 2010. године организује Фондација „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС), једна је од најзначајнијих конференција о интернету на нашим просторима, а ове године биће у потпуности реализована у дигиталном формату.

Програм конференције почиње 17. марта у 10 часова, присуство конференцији је бесплатно уз регистрацију на сајту дидс.срб.

„Онлајн штеди време и ресурсе, али не само у погледу комуникације. Онлајн нуди могућност да превазиђемо и просторне и временске препреке. Пандемија нам је показала све могућности и сву снагу интернета“, објашњава Дејан Ђукић, директор Фондације РНИДС, организатора конференције.

Према његовим речима, интернет је несумњиво помогао да, од како је почела пандемија, велики број бизниса колико-толико сачува континуитет пословања, а све захваљујући употреби дигиталних технологија и сервиса, али и домишљатости самих компанија које су их на најразличитије начине користиле.

„Зато на овогодишњем ДИДС-у разговарамо управо о лекцијама које су бизниси научили током пандемије и о томе како су користили снагу интернета за адаптацију на нове и изненадне околности. И сама конференција је резултат прилагођавања на актуелне околности, јер ће бити реализована без физичког присуства публике“, рекао је Ђукић и додао да бизниси нису могли да чекају боље време да нуде своје услуге и производе, већ су се ослонили на интернет да им у томе помогне, па тако ни ДИДС не може да чека другачије околности.

Уз квалитетне предаваче и панелисте, и отворене канале комуникације за публику, организатор ће се постарати да посетиоци оду са конференције, тј. са дидс.срб сајта, богатији за нова искуства и употребљива знања.

Скоро шест сати програма  

Готово шест сати програма биће емитовано уживо из студија, а публика ће пратити пренос на дидс.срб. Чак 17 домаћих и иностраних предавача и панелиста разматраће како да предузећа искористе предности интернета у пословању, имајући у виду да је омогућио трансформацију пословних процеса и навика.

Биће речи о томе како су мали произвођачи уз помоћ интернета дошли до нових купаца и ширили хоризонте свог пословања, а цео тематски блок биће посвећен трендовима раста, али и перспективи електронске трговине у Србији.

Публика ће имати прилике да слуша предавања о новим дигиталним трендовима, расту регистрације домена као показатељу убрзане дигитализације привреде, променама у комуникацији и будућим комуникационим трендовима, али и мрачној страни корисничког искуства на интернету.

Приступ преносу конференције, чету и платформи за наградне игре имаће само корисници који су се претходно регистровали на dids.rs. Регистрација је бесплатна и траје до 16. марта у 17 часова.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво