Читај ми!

Како да купујете просто скенирајући QR код

У излогу продавнице угледали сте производ и желите одмах да га купите, али је радња затворена. Или сте производ видели на билборду, у часопису, а не бисте чекали на куповину. Одневно и за то постоји решење – довољно је само да скенирате Кју-Ар код и производ је ваш. Како – објаснио је гост Јутарњег програма, инжењер електротехнике Сава Живановић.

Апликација SnaPi функционише тако што фотографишете Кју-Ар код производа (QR) и потврдите да желите да купите производ. Телефон онда ступа у контакт са сервером продавца, препознаје да ли је тај производ или услуга на располагању и ако јесте кликнете и ви шаљете све информације о томе коме и где треба да испоручи, објашњава Живановић.

Подаци о картицама похрањују се на серверима, који су обезбеђени и на којима законски дозвољено да се чувају.

„Уколико неко жели нешто да купи ми те податке распоређујемо – продавцу податке о томе коме да испоручи, банци шаљемо захтев да се изврши налог за плаћање“, наводи инжењер електротехнике.

На овај начин трговина је, додаје, много лакша и веома безбедна.

„Подаци се деле само са онима којима су неопходни. На тај начин олакшавамо процес и самим фирмама јер оне не морају више да се баве безбедношћу података“, каже Живановић.

Што се корисничких података тиче, апликација приликом регистрације прво проверава телефонски број, а корисник после тога уноси податке за плаћање. Корисници могу да унесу своје име и адресу, а ако то не желе, онда ће продавац са њима ступити у контакт преко броја телефона.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво