Читај ми!

Директор Твитера: Забрана Трамповог налога исправна, али опасан преседан

Извршни директор „Твитера“ Џек Дорси огласио се први пут након забране налога америчког председника Доналда Трампа на тој мрежи, рекавши да је то била исправна одлука, која би ипак могла да има дугорочне негативне последице.

„Нисам поносан на забрану налога Доналду Трампу нити како смо до тога дошли. Након јасног упозорења да ћемо то урадити уколико настави, одлучили смо се на такав потез на основу информација које смо имали“, написао је Дорси у првом од серије твитова које послао.

Сматра да је то била исправна одлука за Твитер, јер је Трамп, који је касно синоћ опозван у Представничком дому Америчког конгреса, својим порукама створио ситуацију која је довела људске животе у опасност.

„Били смо суочени са неуобичајеним и неодрживим околностима, које су нас приморале да предузмемо кораке зарад јавне безбедности. Штета која је начињена у правом животу због онога што је речено онлајн је веома стварна“, истакао је директор Твитера.

Ипак, Дорси је додао да је блокирање Трамповог налога било далеко од најбоље одлуке, описујући је као неуспех самог Твитера да промовише здраву расправу.

Према његовим речима, такви потези разбијају јавну расправу, деле људе и ограничавају могућност за објашњавање и учење. Осим тога, нагласио је да таква одлука може имати озбиљне последице.

Дорси је такође истакао да се овиме ствара опасан преседан, који показује колику моћ има појединац или корпорација над јавном дискусијом на глобалном плану.

Многи светски лидери, попут немачке канцеларке Ангеле Меркел, критиковали су потез Твитера да укине налог америчком председнику.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво