Читај ми!

„Снепчет“ нуди милион долара дневно за најзабавнији снимак

Како би зауставили егзодус својих корисника на апликацију за дељење видео-снимака „Тик-Ток“ власници „Снепчета“ нуде награду од милион долара дневно за најзабавнији „снеп“.

Скоро свакога ко се бави качењем разних садржаја на интернет привлачи помисао да би због тога једног дана могао да постане славан. Ипак, апликација Снепчет је од скоро почела много директније да охрабрује кориснике да каче слике и снимке, тако што им нуди део новчане награде од милион долара.

Циљ оваквог система награђивања најпопуларнијих садржаја на апликацији јесте да би се спречио масован прелазак корисника са Снепчета на њиховог најјачег конкурента, Тик-Ток.

Предвиђено је да ће ова нова компонента, названа Спотлајт, у потпуности променити начин на који корисници апликације проналазе нове садржаје. Поред тога, Снепчет постаје друштвена мрежа која је, и до сада, уложила највише труда да подели зараду са свим корисницима, а не само са неколицином најпознатијих.

Спотлајт ће омогућити корисницима да, у складу са својим појединачним афинитетима, на једном месту пронађу најзанимљивије садржаје од целе заједнице“, гласи Снепчетова изјава за јавност.

„Да бисмо славили и награђивали креативност наше заједнице, сваког дана ћемо корисницима чији се саржаји покажу као најбоље на Спотлајту делити део новчане награде од милион долара, макар до краја године“, поручују из Снепчета.

Компанија се одлучила на овај потез након што су аналитичари приметили да корисници своје видео-снимке и слике направљене уз помоћ филтера и ефеката за Снепчет деле на другим мрежама, као што су Тик-Ток и Јутјуб, где сакупе и већину прегледа, уместо да их деле управо на Снепчету.

Кориснички интерфејс Спотлајта подсећаће на страницу „За вас“ на Тик-Току, али механизам који ће Спотлајт користити испод хаубе много је другачији. Корисници ће морати да експлицитно нагласе да желе да окаче свој садржај на Спотлајт, уз могућност да сакрију информације о свом профилу, уколико се плаше нежељене пажње која долази уз славу на интернету.

Анонимност такође омогућава Снепчету да промовише Спотлајт као меритократију у којој пређашња слава не значи много.

На избор снимака које корисници виде неће утицати то кога прате на платформи, а нови снимци од некога са милионима пратилаца и новог корисника са малим бројем пратилаца наићи ће на исте препреке на путу до виралне славе.

Компанија се нада да ће такав приступ спречити популарне кориснике да живе на старој слави и избацују медиокритетни садржај, као и да ће охрабрити обичне кориснике да произведу најзабавнији видео-материјал.

За то ће се побринути и фонд од милион долара. Друге платформе, попут Твича и Јутјуба, имају договоре са творцима најпопуларнијих садржаја о дељењу зараде, али захтевају одређен ниво интернет славе.

Уместо тога, Снепчет обећава да ће творац било којег снимка који постане популаран, око 100.000 прегледа дневно, добити свој део новца из дневног фонда од милион долара.

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво