Читај ми!

„Стори“ стигао и на Твитер, корисници збуњени

И последњи бастион је пао. Објава са роком трајања, након „Линктина“, стигла је средином новембра и на „Твитер“. Корисници су збуњени јер, макар у Србији и региону, једна од честих опаски на овој друштвеној мрежи је „Није ти ово Инстаграм“ за који се највише везује ова врста објаве.

Стори, објава која није на месту где се налазе друге објаве и нестаје након одређеног времена, први је, још давне 2013. године, имао Снепчет. Ипак, светску славу донео му је Инстаграм, три године касније.

Вотсап се потрудио да буде у току са новинама па је у фебруару 2017. године увео Статус. Само месец дана касније Фејсбук је омогућио својим корисницима ову новину која гађа потребу савременог човека да буде обавештен о свему и свачему, то јест да нешто не пропусти (Fear of Missing Out).

На изненађење многих, Линктин се ове јесени одлучио на исти корак.  

И би Инстаграм од Твитера 

Твитер, за који се веровало да никада неће да подлегне овом „модном тренду“, средином новембра увео је Флитс (Fleets), твитове који нестају, и шокирао своје кориснике. Макар у Србији.

Српски твитераши, али и екипа из региона склони су да и на селфије реагују коментарима „Није ти ово Инстаграм“, и Флитс су дочекали гунђајући. 

Много је негативних коментара у којима се истиче да је увођењем копије Сторија убијен дух Твитера, те да је и од ове мреже направљен још један Инстаграм

Међутим, твитераши ипак испробавају нову функцију за коју „Твитер“ наводи да пружа могућности објављивања текста, фотографија, видео-материјала и дељења твитова. Флит је видљив 24 сата, а такође се, као и у Сторију види ко га је прегледао.

„Кроз тестове који су спроведени у Бразилу, Италији, Индији и Јужној Кореји, утврдили смо да  Флитови чине да се људи лекше упуштају у разговор са другим корисницима“, објаснили су директор за дизајн у компанији, Џошуа Харис, и менаџер за нове производе Сем Хаверсон у блогу.

Права слика о томе колико се Флит допада корисницима моћи ће да се стекне тек након периода испробавања и навикавања.

Евентуално повлачење овог новитета не може се очекивати у скорије време.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво