Изненађење – САД тајно произвеле прототип новог ловца

Ратно ваздухопловство САД тајно је дизајнирало, произвело и тестирало најмање један прототип ловачког авиона нове генерације као део програма Следеће генерације доминације у ваздуху (НГАД), објавио је др Вил Ропер, асистент секретара Ратног ваздухопловства задужен за технологију и логистику.

Вест о тестовима новом америчког авиона одјекнула је светом. Ропер је постојање прототипа прво потврдио новинарки портала Defense News током једне конференције.

„Већ смо направили демонстратор и тестирали смо га у лету. Срушили смо рекорде. Спремни смо да направимо авион следеће генерације на начин на који то никада није учињено раније“, рекао је Ропер.

Детаљи и изглед новог авиона и даље су непознати. То је први нови ловачки авион САД направљен у последњих 20 година, још од такмичења између прототипа икс-32 и икс-35.

Ратно ваздухопловство има нови приступ развоју и производњи авиона, коришћен и за школски авион Т-7А. Истиче се да то може да уштеди време и трошкове за ловац следеће генерације за 10 одсто.

Вил Ропер је одбио да коментарише колико је досад произведено прототипа, ко је произвођач као и када је изведен први лет.

Не знају се ни могућности авиона, брзина, да ли може да лети без пилота...

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво