Читај ми!

„Моторолин“ легендарни модел сада је још бољи – препознатљив дизајн уз нове могућности

Крајем прошле године „Моторола“ је оживела чувени модел „рејзр“. Уз препознатљиви дизајн који је код многих пробудио носталгију, телефон сада нуди многе могућности у складу са захтевима савремених корисника. Главне новине су 5Г технологија и знатно унапређени спољни екран.

Кад је представљен оживљени „рејзр“ већ тада сви су знали да је то само почетак развоја телефона на преклапање за ново доба.

Осим екрана који се савија, велика предност новог „рејзера“ био је спољашњи екран који је могао да испуни многе функције.

У међувремену су се појавили још неки телефони на преклапање, али је тај спољашњи екран остао главна предност „Моторолиног“ модела. У компанији су то препознали и развили су нови „рејзр 5Г“ (Razr 5G) чији је спољашњи екран још напреднији и који корисницима нуди бројне могућности.

У компанији тврде да ниједан други телефон на преклоп не нуди тако компактне димензије, али и могућности да се шаљу поруке, учествује у видео-позивима и да се лако приступа апликацијама док је телефон преклопљен.

„Моторола“ истиче да је контролу ставила у руке корисника. Спољни дисплеј има посебан навигациони мени, прилагођен Андроид 10 систему. Простим преласком пристију преко екрана стиже се до главног менија.

Преласком прстију надоле брзо се активира камера, а преласком налево стиче се приступ свим апликацијама. Додатним преласком прстима налево приступа се пречицама које омогућавају позиве и слање порука омиљеним контактима.

Сада је на спољном дисплеју могуће и откуцати дужу поруку захваљујући комплетној тастаури коју нуди.

Али ту није крај. Могуће је и приступити навигацији, као и музичким апликацијама. НФЦ технологија омогућава бежично плаћање и дељење садржаја.

Ако сте помислили да је новинама које доноси „рејзр 5Г“ ту крај, преварили сте се. Дизајн је освежен, ивице су сужене, а систем шарки је унапређен. Ту је и читач отиска прста са задње стране, а елеганцији телефона доприноси полирано три-де стакло.

Главни дисплеј има 6,2 инча, а преклопни механизам је подвргнут ригорозним тестовима како би уређај био поуздан. „Моторола“ истиче да је „рејзр 5Г“ дизајниран да без проблема издржи 200.000 отварања, што значи, како кажу, да би напредним корисницима било потребно пет година да достигну тај број.

Наглашава се и посебан премаз који штити од огреботина и водоодбијајућа баријера која штити телефон од случајних поливања и кише.

5Г технологија и моћан процесор 

Оно што се открива већ у самом називу телефона је 5Г технологија која у Србији још није доступна, али корисници који купују телефон за наредних неколико година требало би то да узму у обзир. За несметано функционисање телефона задужен је „Снепдрагон 765г“ процесор.

Моћне перформансе забрињавају оне којима је битно трајање батерије, а њих је много. „Моторола“ наводи да корисници неће имати потребе за пуњењем цео дан.

Чини се да је данас највише оних који у први план стављају камеру. Систем сензора код „рејзра 5Г“, отвореног или затвореног, даје бројне могућности. Главни сензор има 48 мегапиксела и оптичку стабилизацију. Адут је и ласерски аутофокус.

Оно што је истакнуто као предност и код претходног модела је могућност прављења квалитетног селфија главном камером, када је телефон преклопљен.

Чини се да „Моторола“ има разлога да се хвали новим „рејзером“ и да би многим корисницима овај телефон могао да буде занимљив. Нарочито онима који нису били потпуно сигурни да желе телефон на преклапање после оживљавања чувеног модела прошле године.

Биће веома занимљиво како ће се „рејзр 5Г“ показати на тестовима и пратити на какав ће пријем наићи код корисника.

Најављено је да ће у Србији бити доступан ове јесени, и да ће се продавати по цени од 179.990 динара.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво