И лежање и дистанца у економској класи у авиону? Могуће!

Упркос томе што је коронавирус десетковао авио-индустрију, путовање авионом у великом обиму вратиће се пре или касније. Могућност потпуног опружања и у економској класи сан је многих, а његово остварење стиже брже него што се ико надао, можда управо због новог вируса, то јест неопходне дистанце.

Дуги летови у економској класи нису баш пријатни за оне који не воле или не смеју да седе више сати. На срећу, дизајнери непрекидно раде на побољшању услова у авионском саобраћају.

Америчко старт-ап предузеће "Zephyr Aerospace" представило је решење које путовање авионом чини много удобнијим у економској класи омогућивши им да легну, пише Борд панда.

„Седишта у авионима углавном се нису мењала још од седамдесетих година прошлог века. Чак 99 одсто седишта у економској класи је направљено тако да је спавање неудобно. Немогуће их је спустити да путник може да легне, што нарушава здравље уколико траје дуго“, наводи се у објашњењу на сајту "Zephyr Aerospace"-а.

Авио-компаније, наводи тим овог предузећа, покушавају да оправдају више цене карата уводећи оброке, могућност веће количине пртљага, али истраживања показују да би те погодности 70 одсто путника без много двоумљења заменило за могућност да легну и одспавају опружени током лета.

Дизајн који предлаже ово предузеће нуди комфор и прватност: „Путницима би на располагању био избор да легну потпуно опружени, да седе уобичајено или са подигнутим ногама“.

Оваква одвојеност путника корисна је и за време пандемија, то јест мера које подразумевају социјалну дистанцу због спречавања ширења вируса.  

Авио-компаније уз овакве одељке имале би могућност куповине и додатне опреме: завесе за замрачивање, ОЛЕД дисплеје, облоге за седишта од меморијске пене...

Простор који би био жртвован зарад оваквог конфора у економској класи био би надокнађен додатним нивоом изнад – попут кревета на спрат.

На сличну идеју дошли су и у чувеној анимираној серији Симпсонови, што је још једном изазвало приче о пророчким способностима аутора цртаћа. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво