Софтверске новине из „Епла“ – виџети на „ајфону“ и нови преводилац

Један од ретких догађаја на које пандемија коронавируса није утицала је на „Еплову“ конференцију "Worldwide Developers Conference — is going virtual", на којој су представљена софтверска унапређења за „ајфон“, „ајпед“, „мек“ и „епл воч“.

iOS 14

„Епл“ је почео конференцију са представљањем унапређења за софтвер свог главног производа – „ајфона“. Иако промене нису велике, требало би да олакшају корисницима коришћење и да им понуде додатне могућности.

iOS 14 омогућиће корисницима да на почетни екран (home screen) додају виџете – прозоре са уживо информацијама из апликација, попут оних за временску прогнозу. Ту су и нови начини да прилагођавате мемоџије.

Што се тиче апликације Messages, корисници могу да закаче најважније разговоре и преписке на врх екрана. Међутим, ништа се није десило на на пољу најтраженија промене – апцикација и даље није компатибилна са Андроид и Мајкрософт уређајима.

„Епл“ се такође позабавио опцијом превођења. Нова апликација за превођење може да симултано преводи разговор на екрану, аутоматски препознавајући који језик се прича.

Најављено је такође да ће „ајфони“ са iOS 13 и iOS 14 у будућности моћи да замене кључеве за аутомобиле.

AirPods

„Еплове“ бежичне слушалице сада ће лакше моћи се пребацују између уређаја. Уместо да сваки пут улазите у подешавања и мењате „блутут“ конекцију, „ер подс“ (AirPods) ће се аутоматски повезивати са другим уређајима када почнете да их користите.

Apple Watch

Један од најпопуларнијих фитнес геџета, „епл воч“ (Apple Watch) постаје паметнији, па ће тако моћи да прати да ли перете руке и да вас упозори уколико превише кратко то радите.

„Епл“ је такође новим унапређењем дао могућност праћења спавања. У садејству са „ајфоном“, сат ће вас подсетити да је време да одете у кревет. Док спавате, екран ће се аутоматски угасити, а ујутру вас пробудити у подешено време благим вибрирањем или алармом.

За оне који вежбају, „епл воч“ ће сада бити у стању да прати више типова вежби, а заједно са „епл мапама“ моћи ће и да вам даје упуства за правац док сте на бициклу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво