У Шангају награђен успех наших ђака

На Светском такмичењу у едукативној роботици у Шангају, два тима из Србије, крагујевачки гимназијалци и троје ужичких основаца, освојили су другу и трећу награду. Младим роботичарима из Ужица, припала је и награду за изванредан допринос и оргиналан наступ.

Још помало уморни али препуни утисака са такмичења на коме су остварили успех у конкуренцији десет хиљада учесника из целог света.

„За мене је ово било незаборавно искуство и још увек не могу да верујем да смо достигли такав успех на толиком такмичењу, са таквим бројем екипа“, рекао је Андреј Стевановић, ученик шестог разреда Прве основне школе краља Петра Другог у Ужицу.

„Било је 150 тимова, али ми смо покушали да се изборимо с тим и да заборавимо на то колико је заправо та конкуренција и да се само усредсредимо на нас и како ћемо ми да извршимо те наше задатке“, рекао је Лука Мајкић, ученик шестог разреда.

„Није било лако постићи резултат. Они се спремају много више од нас, дуго времена већ имају препреке, а ми смо за квалификације користили препреке из 2017. године. У поређењу са тим колико смо могли да се спремамо, постигли смо велики резултат“, истакла је Драгица Гавриловић, ученица осмог разреда.

Трећа награда на такмичењу са темом вештачке интелигенције и награда за изузетан допринос, део су признања, али и нових искустава, ученика и наставника Прве основне школе краља Петра Другог која обележава 190 година постојања.

„Велико искуство, прво упознати људе са других простора, земаља, затим такмичити се са њима, видети где се ми налазимо. Ми смо имали робота који је старије генерације, међутим деца су то успела да надоместе бољим програмирањем, тако да смо успели да дођемо до треће награде“, рекао је наставник Горан Бојовић.

„Трећа награда на светском првенству из роботике у Кини је нешто што је у овом тренутку врхунац наших успеха, али овде је неопходно константно улагање", истакао је директор школе Данијел Радевић.

Уз ново искуство и, надају се, нову подршку какву су од Фондације „Заједно за младе” др Данице Грујичић и Града, имали за ово путовање, тим „Андријаша”, већ размишља о припремама за нова такмичења на домаћем али и светском нивоу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво