Обрадите фотографије лакше него икада пре

Чини се да обрада фотографија никад није била лакша, барем када се говори о аматерској обради у кућним условима. Алатки за ову намену је много, а њихови аутори се утркују ко ће да изађе са једноставнијим управљачким интерфејсом и већим бројем опција.

Једна од ствари које се често користе приликом обраде фотографија је аплицирање нарочитих стилова који долазе у облику графичких филтера.

Фото-донат (PhotoDonut) садржи прибор потребан за настајање нешто другачијих фотографија.

Када поставите фотографију на радну површину, која заузима централни део екрана, остаје једино да јој ставите један од подржаних стилова којих заиста има пуно. Леви део екрана је палета стилова који су подељени по категоријама.

Отварање одабране палете садржи низ додатних категорија у којима се налазе десетине различитих стилова.

На пример, ако одаберете секцију Drawing, даље вам се нуди да дефинишете да ли ће фотографија бити израђена оловком, маркером, кредом или угљем. Сви стилови представљени су одговарајућим тамбнејловима.

Следи једноставан начин аплицирања стилова који подразумева њихово превлачење до слике стациониране у десном делу екрана.

Подржан је рад са лејерима од којих сваки може да садржи по један од одабраних графичких филтера.

Њиховим означавањем добија се могућност финог подешавања које се обавља преко клизача. 

Резултати су одмах видљиви у Preview сегменту који може да се подели на Пре и После области и на тај начин пружи увид у начињене измене.

Осим што дозвољава комбиновање са различитим сликарским техникама, програм нуди и рад са специјалним ефектима. Фотографијама је могуће мењати изглед уз помоћ бројних филтера који доносе све од глоуа, преко изгледа старих фотографија по до текстура. Такође, стилове можете да наносите ручно, па чак и да дефинишете своје, а огромну базу стилова можете да проширите преузимањем додатних решења којих има на стотине.

Фото-донат је користан и доноси више него што се то очекује од програма ове класе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво