Ново теренско возило „застава НТВ“ – ускоро у Војсци Србије

Крагујевачко предузеће „Застава ТЕРВО“ и Војнотехнички институт, развили су ново теренско возило за потребе војске. Тестирање „Заставе НТВ“ се приводи крају, кажу да задовољава највише светске стандарде, и да се уз мале измене може користити не само за војне потребе.

После пређених хиљада километара, по најтежим теренима и временским условима, у току су завршна испитивања теренског возила „застава НТВ“, пре увођења у наоружање Војске Србије. Направљен је у две верзије. 

„Варијанта 8+1, комби варијанте, и варијанта са сингл кабином два, плус једним местом додатне носивости од 1.400 килограма, и предвиђених за вучу додатних 1.700 килограма“, рекао је Илија Љујић, руководилац развоја „Заставе ТЕРВО“

Теренац са независним вешањем на сва четири точка сада чека потврду Техничко-опитног Центра Војске Србије.

„Нулту серију за потребе Војске, за ово наше возило, очекујемо до краја године, а идуће године улазак у серијску производњу, и за једно и за друго средство“, изјавио је Зоран Аџић, директор „Заставе ТЕРВО“.

То би у „Застави ТЕРВО“, уз садашњих седамдесетак радника, значило и отварање нових радних места. На то слути заинтересованост за ново возило и домаћих јавних предузећа и страних купаца.

„То је тржиште Северне Африке и земаља Блиског истока и то у обе варијанте, и у варијанти војној и у варијанти цивилној“, рекао је директор „Заставе ТЕРВО“.

Нови теренац требало би да замени читаву флоту војних возила у коју се више не исплате улагања.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво