Кинези не могу да користе „Википедију“

Власти у Кини су блокирале „Википедију“, саопштио је данас власник те онлајн енциклопедије.

Фондација Викимедија је у априлу утврдила да Википедија више није доступна у Кини, навела је у поруци Саманта Лиен, портпаролка Фондације, како преноси Ројтерс.

„После детаљног анализирања наших интерних извештаја о саобраћају, можемо да потврдимо да је Википедија блокирана на свим језичким верзијама у Кини“, истакла је Лиен.

Поједини чланци Википедије о осетљивим питањима, као што су протести на Тргу Тјенанмен 1989. године или Тибету, дуго су били блокирани у Кини, чак, и док је главни сајт био доступан.

Сумња о тоталној блокади Википедије се појавила крајем априла када су се неки кинески корисници интернета жалили да сајт више није доступан. Тестови које изводи great-fair.org открили су да сајт није доступан у Кини од 23. априла.

Фејсбук, Твитер, Инстаграм и други сајтови друштвених мрежа дуго су блокирани у Кини.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво