Анкл Боб на „ITконекту“

Највећи регионални сајам и конференција у ИТ индустрији одржава се 13. и 14. априла у београдском Белекспоцентру. „ITконект“ ће обићи Нови Сад, Ниш, Крагујевац и Загреб. Предавања и радионице одржаће и неки од најтраженијих светских ИТ предавача, међу којима је и Анкл Боб, човек који је осмислио агилни приступ изради софтвера.

Милица Настасић, један од оснивача „ИТконекта“, каже да су сајам и конференција догађај који ће на једном месту окупити све релевантне чиниоце ИТ индустрије, међу њима и познате стручњаке и предаваче.

„Анкл Боб је један од најтраженијих светских ИТ предавача, човек је буквално легенда и неко ко је написао велики број књига и стручних чланака у ИТ-у“, каже Милица Настасић.

Додала је да сви који су присутни у ИТ индустрији, користе његове књиге као уџбенике, желе да чују његово мишљење о проблемима са којима се сусрећу и прате његов рад.

„Анкл Боб, односно Роберт Сесил Мартин, долази у наше крајеве и људи из Србије ће моћи да га уживо слушају“, најавила је Настасићева, гостујући у Јутарњем програму РТС-а.

„На једном месту повезујемо читаву ИТ сцену. То су пре свега највеће ИТ компаније у Србији, које презентују свој рад, нуде отворене позиције за радна места за ИТ стручњаке, од оних који траже прву шансу, значи студената и почетника, преко јуниора, до сениора, који имају већ неколико година искуства, и наравно, светске ИТ предаваче, стручњаке који долазе да држе предавања. Тако да на једном месту имамо и понуду послова и едукацију“, објаснила је Милица.

Важност континуираног усавршавања 

Милица је нагласила да је веома важно да они који раде у ИТ индустрији морају стално да се едукују: „И они који су најбољи у свом послу, управо су у томе најистрајнији, иду на што више едукација, свака едукација им је добродошла, јер се све јако брзо мења, и они су у константној трци за усавршавањем“.

Када је реч о профилима у ИТ свету, Милица каже да су мећу најтраженијима последњих година „јава“ програмери.

Милица се дотакла и теме заступљености жена у ИТ индустрији, рекавши да их нема довољно али да се њихов број ипак повећава.

„Годинама се трудимо да број жена у ИТ индустрији расте. Подстичемо жене и девојчице да размишљају о  ИТ каријери, јер компаније у том сектору схватају да су жене једнако добре у том послу и треба их охрабрити на том путу", закључила је Милица Настасић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво