Суоснивачи „Инстаграма“ дали оставке

Кевин Систром и Мајк Кригер поднели су оставке на места главног извршног директора и главног техничког директора „Инстаграма“, који је у власништву компаније „Фејсбук“, уз врло штуро објашњење таквог потеза, јавља „Ројтерс“.

Ове оставке у најбрже растућем покретачу „Фејсбукових“ прихода долазе само неколико месеци након одласка Јана Коума, суоснивача апликације Воцап, која је такође у власништву „Фејсбука“, тако да ова друштвена мрежа остаје без развојних кадрова који стоје иза њена два највећа сервиса.

Британски јавни сервис Би-Би-Си преноси да је Систром, главни извршни директор апликације, изјавио да он и Кригер одлазе да „истраже своју радозналост и креативност“.

„Сада смо спремни за наше наредно поглавље. Креирање нових ствари захтева да се повучемо, да схватимо шта нас то инспирише и да то ускладимо са оним што свету треба, то је оно што планирамо да учинимо“, навео је Систром у саопштењу.

„Инстаграм“, који је „Фејсбук“ купио 2012. године за милијарду долара у готовини и акцијама, сада има више од милијарду корисника.

Тумачећи изненадне оставке двојице директора, Би-Би-Си наводи да постоје информације о тензијама између суоснивача „Инстаграма“ и руководства „Фејсбука“.

Репортер Би-Би-Сија из Северне Америке, Дејв Ли, каже да је популарност „Инстаграма“ порасла у периоду када је коришћење основног „Фејсбуковог“ производа стагнирала.

То је повећало притисак на „Фејсбук“ да „истискује“ све више и више новца од својих корисника додавањем нових карактеристика, које су, по мишљењу неких, биле у супротности са оригиналним фокусом „Инстаграмове“ апликације на једноставност, додаје Би-Би-Си.

Кевин Систром и Мајк Кригер су покренули сајт за размену фотографија 2010. године и наставили су да воде тај сервис и након што га је купио „Фејсбук“.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(уторак, 25. сеп 2018, 16:32) - anonymous [нерегистровани]

Strogo poverljivo za BBC

Mora da su ovde prste umesali Rusi Pa dobro nam je poznat dežurni krivac

(уторак, 25. сеп 2018, 14:12) - anonymous [нерегистровани]

1000000000

Više od milijardu korisnika?
Pa možda samo 4000000000 ima telefon.
Od toga 1/5 ne koristi društvene mreže.
Od 4/5 jedna polovina koristi barem neku drugu aplikaciju.
Od 2/5 možda polovina da koristi tu aplikaciju.
Sve u svemu ne više od 500000000 max

(уторак, 25. сеп 2018, 13:53) - anonymous [нерегистровани]

re-Vocap

WhatsApp :)

(уторак, 25. сеп 2018, 12:07) - anonymous [нерегистровани]

Vocap?

Šta je Vocap?