Пуштена у рад прва паметна соларна лампа у Србији

У организацији општине Стари град и компаније „Лајтинус“ данас је пуштена у рад прва паметна соларна лампа у Србији и њена специфичност јесте у томе што она нема никакав трошак по питању електричне енергије и што ће се поправке решавати једним „кликом“, без одласка на терен, изјавио је председник општине Стари град Марко Бастаћ.

Пуштена у рад прва паметна соларна лампа у Србији Пуштена у рад прва паметна соларна лампа у Србији

„Оно што је специфично код ове лампе јесте да она апсолутно нема никакав трошак, сад замислите цео град Београд који нема никакав трошак по питању електричне енергије“, рекао је Бастаћ.

Он је рекао да има много примера када грађани пријављују квар на уличној расвети и да „сама поправка у просеку траје између три и пет дана“.

„Међутим, у овој варијанти можете једним кликом из једне канцеларије без изласка на терен да отклоните сам квар“, закључио је Бастаћ.

Бранко Живковић из компаније „Лајтинус“ додао је да оно што је „револуционарно код ове расвете јесте тај паметан софтвер који нама омогућава апсолутну контролу и мониторинг ове лампе“.

„Можемо да гарантујемо свих 365 дана у години да ће та лампа радити и бити достојна замена за постојећу традиционалну расвету, притом стварати комплетну уштеду од електричне енергије, значи 100 одсто смо ван мреже и у системима одржавања који су накнадни трошкови, о којима нико не води рачуна, али то су исто трошкови који улазе на крају у биланс“, рекао је Живковић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво