Читај ми!

Крај чекању, стигла "Dragon Age: Inquisition"

Љубитељи добрих РПГ игара нису могли да дочекају излазак треће инсталације "Dragon Age". Чекању је, коначно, дошао крај. Најугледнији гејминг сајтови већ су дали највише оцене „Икнвизицији“, како је наставак назван, посебно хвалећи огроман свет који играчи треба да истраже и причу за коју тврде да је најдубља у целој саги.

Од када је пре две године најавио, развојни тим из „Бајовера“ (Bioware) није имао нимало лак задатак са Dragon Age: Inquisition, јер је требало направити игру која ће оправдати очекивања милиона обожавалаца првог дела, али и исправити грешке и на неки начин се искупити за далеко лошији други део игре.

Према писању највећих ауторитета у свету видео-игара, изгледа да су успели. Критичари са Јурогејмера, Гејмсинформера и Гејмспота су дали оцене преко девет од десет, Ај-Џи-Ен 88 од 100 поена, Гејмсрадар оценио је са четири од пет звездица, док Џојстик и Хардкор гејминг сматрају да је Инквизиција заслужила максималних пет звездица.

Агрегатни скор на на Метакритику је такође изузетно добар са 88 од 100 поена. Такође, на угледном блог-сајту Котаку нови наслов је похваљен за повратак коренима, сјајној причи и изузетно великом свету који је остављен играчима да истражују.

Радња Dragon Age: Inqusition смештена је на континент Тедас, одмах након завршетка приче из другог дела франшизе. Магови у државама Фералден и Орле су у отвореној побуни против темплара који су их раније држали затворене.

Како би успоставила ред, предводница Цркве (Chantry) и духовни вођа Јустинија понудила је да организује мировне преговоре.

Међутим, одмах по доласку лидера зараћених фракција огромна експлозија уништава храм у којем су се сви састали. Јустинија, заједно са вођама магова и темплара је убијена. На небу се отворила огромна рупа из које у свет улазе демони и деструктивни духови.

Ситуација у Тедасу је одједном постала много гора. Једини преживели у огромној експлозији је ваш лик, који сада има јасан задатак.

У игри постоје три класе - ратник, маг и роуг. Свака од три класе распоређивањем талената има три гране специјализације које развија.

Свака од три класе може се играти и као мушкарац и као жена, а, као што је случај и у претходним инсталацијама Dragon Age, то ће даље имати последице по причу и развијање односа са ликовима које водите са собом.

Из „Бајовера“ су рекли да ће односи између ликова у самој партији као и оних неутралних које срећете, по свет бити веома сложени, а биће могуће ступити и у сексуалне односе.

То је изазвало и приличне контроверзе у одређеним земљама, па тако обожаваоци Dragon Age у Индији неће моћи да уживају у игри, пошто је Врховни суд те земље у децембру прошле године поново вратио на снагу закон из 1861. године у којем се хомосексуални односи проглашавају криминалним актом.

На крају, чини се да је Инквизиција први прави пример следеће генерације „супер-РПГ“ игарa, жанра у ком је околни свет постао још већи, лепши и динамичнији - концепт који ће The Witcher 3 наставити почетком следеће године.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво