Читај ми!

Нове опције које доноси Андроид 5.0 Лолипоп

Нова верзија оперативног система „Андроид 5.0 Лолипоп“ долази са пуно нових могућности, које ће имати велики утицај на функционисање паметних телефона са овим системом.

Без обзира који паметни телефон користите, вероватно нисте задовољни дужином трајања батерије. Кад стигне издање 5.0, животни век батерије требао би да се драстично поправи.

Бројни модели на Андроиду већ сад имају опције за штедљивији рад батерије, али 5.0 долази с том опцијом уграђеном у фирмвер, што доноси ниво оптимизације о којој произвођачи мобилних телефона могу само да сањају. У комбинацији са већ споменутим опцијама за штедљивији рад, често пуњење уређаја какво данас знамо постаће прошлост.

Ново издање Aндроида доноси пуно занимљивих новитета везаних за камеру, али за просечног корисника најважније је то што апликације могу приступити минимално обрађеним фотографијама, што значи да ћете снимати у „ДСЛР“ стилу, уместо у компримованом „јпг“ формату.

Гњаважа са пребацивањем апликација, података и датотека на нови уређај такође би требало да постане прошлост. Захваљујући опцији "tap and go" моћи ћете да поставите стари уређај уз нови и да препустите вези NFC-а или блутута да обави сав посао за вас.

Самсунг је донирао платформу за сигурност "Knox"  како би била уграђена у 5.0, не би ли Андроид постао привлачнији пословним корисницима. То значи две ствари. Прво, можете користити уређај и у пословне и у приватне сврхе јер је подељен на две сфере које се не мешају.

Друго, сусрешћете се са проблемима у вези са истицањем лиценце и упозорењима, ако сте склони да aндроид прилагођавате себи.

Такође са новим издањем рутовање ће бити теже да се изведе него раније, можда чак и немогуће.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво