Читај ми!

И „Сони“ коња за трку има

Јапански гигант „Сони“ покушава да угрози доминацију „Самсунга“ на тржишту „фаблета“. Оружје које су изабрали јесте нова "Experia Z Ultra" 16,3 центиметара дугачком дијагоналом екрана и импресивним квалитетом слике. Још неке карактеристике које треба издвојити су дебљина новог модела од само 6,5 милиметара, водоотпорност, могућност писања обичном оловком и изузетно јака батерија.

„Сони" је представио нови Experia Z Ultra водоотпорни смартфон са 16,3 центиментара дугачком дијагоналом екрана. Јапанска компанија као једну од највећих предности наводи да је нови смартфон са дебљином од само 6,5 милиметара најтањи уређај са великим екраном.

Екран новог смартфона резолуције 1920 x 1080 пиксела имаће уграђени софтвер који ће побољшавати квалитет видео и фото материјала слабије дефиниције.

Са таквим карактеристикама екрана Xperia Z Ultra је највећи смартфон високе резолуције, чиме је потукао сву конкуренцију, укључујући и Галакси С4.

Иако је изузетно танак, „Сони" је успео да у нови смартфон „угура" моћни 2,2 гигахерца Qualcomm Snapdragon 800 процесор са два гигабајта радне меморије.

Ново „Сонијево" чeдо имаће 16 гигабајта, са могућношћу да се дода још 64 гигагајта микро СД картица. На располагању будућим власницима биће и камера од осам мегапиксела, a са предње стране уређаја постоји и камера од два мегапиксела која ће служити за видео чет.

Xperia Z Ultra користи „Гуглов" Андроид 4,2 Jelly Bean оперативни систем. Из јапанске компаније посебно су поносни на батерију која, како кажу, може да издржи 11 сати разговора или 120 сати пуштања аудио садржаја. „Сони" истиче да је ово рекорд.

Још једна особина која ће Xperia Z Ultra одвојити од других јесте да ће екран подржавати писање и коришћење стандардних оловака са металним врхом.

„Сони" наводи да је нови смартфон осмишљен да угрози доминацију „Самсунга" на тржишту телефона са великим екранима.

Јужнокорејска компанија је 2012. године, захваљујући великој популарности њихових уређаја Гакакси С3 и Галакси Ноут 2, држала чак 70 одсто тржишта такозваних супертелефона или „фаблета".

Почетком ове године „Самсунг" је својој линији телефона додао и Галакси С4 и Галакси мега са 16,2 центиметара дијагоналом екрана. „Сони" је почетком године представио оригиналну Xperia Z са 12,7 центиметара дугачком дијагоналом.

Xperia Z Ultra прво ће почети да се продаје у Кини, Индонезији и Синапуру у јулу, а онда и у Европи у септембру.

„Југоисточна Азија је кључно тржиште за ове производе због растућег тренда потражње смартфона са великим екранима", каже Калум Мекдугал, директор маркетинга за Xperia одсек у „Сонију.

Према његовим речима, на тржишту смартфона са великим екранима већина људи тражи Галакси Ноут.

„Сада, међутим, ми нудимо јединствени уређај са јачим екраном, на којем може да се пише и обичним оловкама, који је водоотпоран и који има изузетно јаку батерију", истиче Мекдугал.

„Сони" није усамљен у угрожавању „Самсунговог" вођства.

Током протеклих месеци „Хуавеј" је представио Ascend Mate са 15,5 центиметара дијагоналом, „ЗТЕ" је изашао са својим 14,5 центиметара великим Гранд Мемо уређајем, „Ејсер" са Liquid S1 смартфоном који такође има 14,5 центиметара дијагоналу.

У том друштву нашао се и „Асус" са FonePad Note и његовом 15,2 центиметара дијагоналом екрана и „Леново" са уређајем Ideaphone K900 са скоро 14 центиметара дугачком дијагоналом екрана.

Мекдугал истиче да „Сони" не гледа да конкурише кинеским и тајванским фирмама по цени, већ да намерава да помоћу супериорних одлика Xperia Z Ultra освоји тржиште.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво