Читај ми!

Нови „Галакси С4“ ће користити 4G технологију

Ускоро ће се у продаји наћи нова варијанта „Галакси С4“ који ће користити напредну LTE технологију. Бићемо први који ће комерцијално лансирати напредну 4G верзију смартфона, кажу из „Самсунга“.

„Самсунг" планира да у продају пусти варијанта свог „Галакси С4" смартфона који ће користити 4G технологију, што значи да ће имати два пута већи проток од садашњих уређаја.

Џ.К. Шин, један од извршних директора компаније, рекао је да ће се нова варијанта „Галакси С4" наћи у продаји у Јужној Кореји у до краја јуна.

„Бићемо први који ће комерцијално лансирати напредну 4G верзију смартфона", истакао је Шин.

„Самсунг" је у преговорима са неколико великих светских оператера о дистрибуцији нове варијанте „Галакси С4", открио је Шин за Ројтерс, али је одбио да именује компаније са којима се воде разговори.

Нови „Галакси С4" користиће напредну LTE (Long term evolution) 4G технологију, која користи унапређен LTE формат од конвенционалне 4G технологије. У телефонима ће се наћи "Qualcomm" чипови.

За „скидање" филма за који је сада потребно око три минута, у просеку са 4G технологијом би било потребно око једног минута.

Акције „Самсунга" су од пришлог јуна претрпеле губитак у вредности од 20 милијарди долара. Процене аналитичара су се испуниле, а продаја „Галакси С4" пала је у неким земљама за чак 30 одсто.

Исти проблем задесио је и главног ривала „Епл". Пад продаје најнапреднијих модела два гиганта, показује да се тржиште високотехнолошких смартфонова заситило.

Ипак, вредност „Самсунгових" акција на тржишту је и даље огромна - око 195 милијарди долара.

„Продаја С4 је добра и стабилна. Продаје се боље од 'Галакси С3', а нова варијанта модела 'С4' је још један потез којим ћемо осигурати да задржимо примат и добру продају на тржишту", закључио је Шин.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво