Читај ми!

Сестрама Гобовић додељено признање "Tesla Spirit Award"

Сестре Гобовић, које се залажу за очување традиционалне изворне музике, добитнице су престижног светског признања "Tesla Spirit Award", за допринос култури и стваралаштву а признање им је доделила „Теслина научна фондација“ из Филаделфије.

Десета Теслина научна конференција, посвећена 80. годишњици од упокојења великог српског и светског научника и иноватора Николе Тесле, одржана је у Хотелу „Њујоркер“.

Конференцији су присуствовали амбасадори Србије, Марко Ђурић и доцент др Владимир Божовић, као и многи други званичници, научници и уметници.

„Веома смо поносне и срећне због признања 'Tesla Spirit Award' и драго нам је што је наш труд и залагање за изворну музику препознат. Наша песма Никола Тесла, која описује живот, рад и значај нашег највећег научника је поздрављена громогласним аплаузом. Захвалне смо композитору Влади Пановићу, шефу Народног оркестра Радио-телевизије Србије, који је за нас компоновао ову изузетну песму. Свака награда коју добијемо за наш рад нам је важна. Признања доживљавамо као важне потврде да ово што радимо вреди, а истовремено, награде су увек и изузетан подстрек да и убудуће наставимо са радом на очувању наше традиционалне изворне музике“, кажу Марина и Марија Гобовић.

Недавно је ПГП РТС објавио четврти студијски албум сестара Гобовић, Лепота је у традицији. Међу композицијама које су овековечене на том издању налази се и песма Србија, за коју су сестре Гобовић прошле године добиле националну награду за најлепшу песму о Републици Србији.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво